Структура на системот за климатизација VRF

– Bir veya daha fazla kompresörlü dış ünite (isteğe bağlı olarak farklı beygir gücü aralıkları)
– Çoklu klimalar (iç üniteler)
– Soğutucu hatları
– Konektörler
– Haberleşme kabloları.
Yukarıdaki sistemlerin tümü otomatiktir ve klima ihtiyacına ve dış hava koşullarına (sıcaklık) göre güç tüketimini kontrol eder. Kullanıcı Etkisi; Bu sistem aşağıdaki öğelerin değerlerini değiştirmenizi sağlar:

1- Subcool Eşanjörü

Eşanjör, bir akışkandan diğerine ısı transfer etmek için yapılmış bir alettir. Değiştiricide akışkanların birbirine değmemesi gereken durumda akışkanlar katı bir duvarla ayrılırlar ve bu şekilde akışkanlar asla karışmaz.

2- DC Inverter Kontrol Kartı

Dış ünite ve iç ünite bileşenleri arasında haberleşmeyi sağlayan elektronik kontrol kartı.

3- DC Inverter Kompresör

DC inverter teknolojisi farklı soğutma ve ısıtma kapasite ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmiştir. Kompresörler standart Aç/kapa kompresörlerden farklı olarak sürücü ile yönetilen BLDC elektrik motoruna sahiptir. Motorun dönme hızı inverter ile kontrol edilebilmektedir.

4- Yüksek Devirli Aksiyel Fan

Özel olarak tasarlanmış pervane yapısı sayesinde yüksek hava debisine, minimum ses seviyesi ile ulaşır.

5- DC Fan Motoru

DC motor, düz akım elektrik enerjisini mekanik enerjiye dönüştüren makinedir. Motorun içinde yer alan sargılara elektrik akımı uygulandığında, yine motorun içerisinde bulunan sabit mıknatıslara zıt yönde oluşan manyetik kuvvetin etkisi ile hareket etme prensibine dayanır.

4- Hava Alış Izgarası

Klima radyatörünün görevi kompresör tarafından sıkıştırılan ve ısınan havanın tam anlamıyla sıvılaşmadığı zamanlarda sıvılaştırılmasına ve soğutulmasına yardımcı olmaktır. Klima radyatörü kompresörden gelen havayı tam anlamıyla sıvılaştırarak sistem içerisine iletir.